Home Versterking

Versterking

Versterking van de VanW-contrabas

U bent er al aan gewend: Al heb je de mooiste contrabas van de wereld, zodra je in een band of orkest speelt, moet zij versterkt worden.
(Tenzij je in een volledig akoestisch ensemble speelt, natuurlijk.)
Hoe beter het instrument, hoe lastiger het vaak te versterken is en hoe eerder het gaat rondzingen via de versterker!
Dat rondzingen ligt niet aan de versterker of het element. Een akoestisch instrument zingt vroeg of laat, bij voldoende volume van de versterker, altijd rond of gaat (in het geval van de contrabas) een lelijk bonkend geluid geven.

De VanW-bas houdt bij elk volume een heerlijke sustain en zingt praktisch nooit rond!
Naast alle andere voordelen is dit er ook een!

Met de meegeleverde en ingebouwde piezo-elementen behoeft de VanW-bas in de meeste gevallen ook geen voorversterker, maar het is wel zaak om een goede bas-versterker te hebben met een hoog-ohmige ingang (maar dat geldt natuurlijk in alle gevallen). De versterker moet een goede toonregeling hebben en goede speaker(s).

Dan komt de VanW-bas goed tot haar recht!

Zoveel bassisten, zoveel smaken en voorkeuren als het om versterking gaat!

Daarom zou het best zo kunnen zijn dat u toch een andere pickup wenst dan de meegeleverde  piëzo’s. Het voordeel van deze constructie is dat de ingebouwde pickups rustig kunnen blijven zitten en alle andere pick-ups, van Realist, via Underwood tot Wilson op de kam te monteren zijn. Maar probeer eerst deze pick-ups maar eens uit, ze doen niet onder voor de andere.

Of u nu een VanW-bas bespeelt of een gewone contrabas, een goede versterking blijft onontbeerlijk bij optredens.